Ohjeet trimmaukseen tulijalle

1. Nypittävää turkkia ei kannata pestä pariin viikkoon ennen trimmiä.

Pesu pehmentää ja liukastuttaa turkin eikä karva irtoa normaaliin tapaan. Nypittävän koiran turkki on ehdottomasti oltava kuiva, sillä märkää turkkia ei voi nyppiä.

2. Karstaa / kampaa koirasi turkki mahdollisimman takuttomaksi ennen trimmiin tuloa.

Näin minulle jää enemmän aikaa itse turkin nyppimiseen ja lopputulos on parempi. Mikäli koirassasi on paljon takkuja, ilmoitathan siitä trimmiaikaa varatessasi, jotta osaan varata työlle enemmän aikaa. Suuresta määrästä takkuja veloitan normaalia enemmän.

3. Leikattavat / ajeltavat koirat pesen mielelläni ennen trimmiä.

Pesemättömässä turkissa olevat hiekka ja lika tylsyttävät sakset ja koneen terät, aiheuttaen näin lisäkustannuksia. Pesun yhteydessä kuivaan tehokkaalla kuivaajalla turkin suoraksi, jolloin se on helpompi leikata /ajaa malliinsa eli lopputulos on parempi. Toki halutessasi voit pestä ja föönata suoraksi koirasi turkin myös itse edellisenä päivänä, kunhan pidät turkin puhtaana ja kuivana trimmiin saakka.

4. Kerrothan trimmiin tullessasi  koirasi terveydentilan, mahdolliset ihottumat, luomet yms., jotta osaan ottaa ne huomioon trimmin aikana.

Mikäli koirallasi on taipumusta näykkimiseen, niin ilmoitathan tästäkin etukäteen, jotta voimme yhdessä miettiä miten saamme koirasi trimmattua ilman vahinkoja.

5. Trimmiin tullessasi voit jättää hoitotoimenpiteen ajaksi koiran trimmaamoon ja ottaa aikaa itsellesi.

Koira käyttäytyy useimmiten  rauhallisemmin ja vieraanvaraisemmin ilman omistajaansa, ja tämä takaa minulle rauhallisemman trimmauksen. Toki halutessasi saat jäädä odottelemaankin.

6. Tulethan sovittuna aikana, et reilusti etuajassa tai myöhässä.

Näin pystyn varmistamaan, että varattu aika on vain sinun koirallesi ja aika riittää hyvin ennen seuraavan koiran tuloa.

7. Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat kunnossa eikä siinä ole ulkoloisia tai tarttuvia sairauksia.